Det händer att jag snöar in på ett recept. Det här är ett sådant. På 15 år har jag bara provat två-tre andra chokladmuffins. De här är så goda att jag inte haft behov av nåt annat! Däremot har jag blandat i lite olika smaksättningar som banan, chokladbitar, hallon och nötter. Och om man har en frosting ovanpå går det ju att variera i det oändliga :-)
Till O:s födelsedag förra året bjöd vi på de här muffinsarna och lät gästerna själva fylla dem med färgad grädde, maränger och olika sorters strössel. Poppis bland de små!
Kladdiga chokladmuffins
Sätt ugnen på 225 grader.
100 g smör
smältes
2 ägg
2,5 dl socker
vispas, men inte för mycket - då blir muffinsarna inte lika kladdiga!
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
4 msk kakao
1 krm salt
0,5 tsk bakpulver
blandas i smeten. Det smälta smöret röres i sist.
Fördela i 12 formar och grädda i 10 min. Muffinsarna ska sjunka ihop i mitten när man tagit ut dem ur ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar