fredag 21 december 2012

Rocky Road Fudge

Suck! Har ätit upp alldeles för många av de här godingarna själv. I andra satsen, som jag faktiskt ger bort, hade jag lite flingsalt i smeten och det blev om möjligt ännu godare! Det här är ett sånt där bra enkelt grundrecept som man kan variera i det oändliga. Varför inte göra som Brasse i "Fem myror..." och ha i korv och kolor med papper på? :-)

Jag hade minimarschmallows, jordnötter och pistagenötter i dessa. Många har dumlekolor i, men jag gillar inte att de blir så sega i kylskåpet. Förra året blandade jag i nästan en halv burk jordnötssmör i smeten och strödde jordnötter över - farligt gott! Och visst är det kul att experimentera!


Rocky Road Fudge

Smält
200 g mjölkchoklad och
200 g mörk choklad tillsammans med
1 burk sötad kondenserad mjölk (ej DDL) i en skål över ett vattenbad.

Blanda i valfria nötter, godis och lite salt om du vill. Kanske något helt annat? Blanda inte för mycket - då finns risk att godiset smälter och det bli inte lika vackert.
Häll upp smeten i en form och låt stå i kyl över natten. Skär i bitar.

Done!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar