(No shit Sherlock!)
Från ännu en trevlig blogg kommer det här receptet, nämligen Matplatsen. Femmes bloggar är för övrigt trevliga allihopa, (ni måste läsa Niinis blogg, Nina som var med i hela Sverige bakar, hon skriver SÅ kul!) men jag har inte hunnit läsa de nya. En liten varning bara för lite väl mycket "jag-och-min-underbara-familj-i-mitt-välordnade-hem-snack" i vissa av bloggarna ibland...
Bountybollar
ca 50 st
Blanda
50 g smör
0,5 dl sirap
0,5 dl florsocker
2 dl vispgrädde och
1 krm salt i en kastrull. Låt koka i ca 8 min.
Häll i
1 påse (200 g) kokosflingor
Låt smeten svalna - ju kallare desto lättare att forma dem. Kan vara lite trixigt, men man får in snitsen efter en stund. Rulla till små bollar och lägg in dem i frysen i en halvtimme.
Smält
200-300 g choklad. Jag tycker det blir allra godast med 200 g Fazer mjölkchoklad och 100 g mörk choklad. Doppa bollarna i chokladen och lägg den på bakplåtspapper på en bricka eller liknande tills chokladen stelnat.
Försök låta bli dem sedan om ni kan ;-)
![]() |
Rullade och redo för frysen. |
![]() |
På med choklad. |
![]() |
Klart! |
Hej. Jag testade dessa, och de blev super. Smeten var rätt lös efter koket, kanske jag hade fel kokos? Jag gjorde bollar så gott det gick, och sen så rullade jag till dem efter frysen innan de doppades i chokladen.Och då kommer vi till nästa problem. Ska man ha vattenbad för att smälta chokladen? Den chokladen jag hade smälte, men sen började den hårdna, av värmen tror jag. Något du råkat ut för?/ks
SvaraRadera