Idag rörde jag ihop en cheesecake som vi ska äta som nyårsdessert i morgon. Vi firar hemma i år, alldeles själva, vilket är både skönt och lite, lite tråkigt. Men lite lyxigare käk blir det i alla fall och INTE bacon och ägg med makaroner som femåringen föreslog. Nån måtta får det vara!
Förrätt blir en liten sallad med halloumiost och vitlöksbröd. Sedan blir det oxfilé -förutsägbart men gott! Någon sorts potatis och sås till den och så min kylda cheesecake till efterrätt! Ja, den här gången kan jag nog nästan påstå att jag kommit på receptet själv! Skummade igenom några olika recept först och efter att ha bytt ut ett antal ingredienser och lagt till vissa blev resultatet som följer.
Nästa gång jag gör den här kakan kommer jag nog ha i mer passionsfrukt och även öka mängden cheesecakesmet något. Jag gillar ju när en cheesecake har tunn botten och mycket fyllning :-)
Såhär gjorde jag nu:
No bake Cheesecake med passionsfrukt
Fyra-fem portionsformar eller en större
Botten
Krossa eller mixa
5-6 chocolate chip cookies
tillsammans med
50 g hackad choklad och blanda i
ca 50 g smält smör
Tryck ut i botten på formarna och ställ i kylen.
Cheesecake
Vispa ihop
200 g philadelphiaost
0,5 dl florsocker
lite citronsaft och
saften från en (gärna två) passionsfrukt(er) Jag silade fruktköttet för att inte få med några kärnor. Måtten är inte exakta, så smaka av.
Vispa
2 dl grädde
och vänd ner denna i ostsmeten med en slickepott.
Fördela i formarna, bred ut och platta till så att ytan blir någorlunda slät. Låt stå i kyl.
Passionsfruktsgele
Lägg
1 gelatinblad i blöt i kallt vatten
Koka upp
fruktköttet från 2-3 passionsfrukter
ett par msk vatten
ett par msk apelsinmarmelad och
någon msk socker
Tillsätt gelatinbladet och rör om.
Häll "gelén" över cheesecakesmeten i formarna och ställ kallt fram till servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar