Jo, jag passade på att baka också, nu när vi hade lite hjälp med att äta. Mmm-mm! Ännu en grym kladdkaka, den här gången från bloggen Min goda sida- en riktig guldgruva, både vad gäller mat och bakverk. Klart värd ett besök!
Den här kakan vann kladdkake-SM 2009, bara en sån sak...
Jag bakade kakan samma dag som den skulle ätas, så den hann inte kallna ordentligt. Jag hade inte riktigt 200 g mjölkchoklad heller, någon hade nallat *host-host*, så jag blandade både mjölk- mörk och vit choklad. Och så tog jag malen kanel och kardemumma som jag helt sonika blandade i grädden innan den hälldes över chokladen. Gör som ni vill! God blev den ändå :-)
Receptet kommer här:
Kladdkaka med kanel- och kardemummafudge
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa
2 ägg och
3 dl socker
Vänd ner
1,5 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker och
1/4 tsk salt
Blanda i
100 g smält smör
Stöt
2 kanelstänger och
1 tsk kardemummakärnor i en mortel.
1,5 dl vispgrädde
1 tsk honung och kryddorna.
Låt grädden dra i 10 min bredvid plattan.
Hacka
200 g mjölkchoklad
Koka upp grädden igen och sila den över chokladen. Rör tills fudgen blir slät och bred ut den över kakan. Ställ i kylen, gärna över natten.200 g mjölkchoklad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar