torsdag 29 november 2012

Saffranssnittar

Har ni också svårt att komma ihåg att köpa saffran? Det spelar ingen roll om jag skrivit det på listan och tänker på det genom hela affären, väl framme i kassan blir jag alltid distraherad av någonting och, nä, inget saffran blir det! I alla fall tre- fyra besök i mataffären brukar det bli innan det där saffranet äntligen ligger hemma i skåpet och man kan börja baka allt härligt gult och gott!
I onsdags kom jag faktiskt att tänka på saffran helt oplanerat framme i kassan och, tänk, det kostade inte 50 kr per kuvert heller! Så det var bara att bunkra upp!
Testade ett nytt recept när jag VAB:ade häromdagen. Receptet är taget ur tidningen Matmagasinet Julspecial, som jag faktiskt köpte hem nyss, och det var både lätt att göra och smakade gott! Ångrar bara att jag inte gjorde dubbel sats direkt. Jag TÄNKTE göra det, men visste ju inte hur goda de skulle vara. Skulle ha litat på magkänslan...


Saffranssnittar

Sätt ugnen på 175 grader

Stöt
1 kuvert saffran till fint pulver tillsammans med
1 tsk socker

Rör
150 g smör
1 dl socker och saffransblandningen ljust och poröst

Tillsätt
1,5 msk ljus sirap
1,5 tsk bakpulver och
3,5 dl vetemjöl

Arbeta samman till en deg. Dela den i tre lika stora delar och rulla ut dem till så att de blir plåtlånga. Lägg de tre "korvarna" på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lätt.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.
Skär längderna i sneda snittar medan de fortfarande är varma. Låt svalna på plåten.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar