lördag 29 september 2012

Cookies

Det här receptet kommer ursprungligen från Leilas bok "Piece of Cake", men eftersom jag inte är särskilt bra på att följa recept så blev det lite ändringar. Här bytte jag ut havregryn mot lite mera mjöl, mörk choklad mot mjölkchoklad, och råsocker, som jag inte hade, fick bli 50-50 farin- och strösocker. Sen är jag urdålig på att göra såna där lite krångliga, tidsödande, extra moment, som t.ex. att frysa degen i det här fallet eller att blanda mjöl och bakpulver separat som det så ofta står att man ska göra. Sånt hoppar jag i stort sett alltid över och oftast går det bra ändå. Kanske skulle de här kakorna fått lite bättre form om man gjort som Leila säger? Goda blev de i alla fall. Och degen också! Blev väl inte riktigt 25 kakor av den här satsen. Kan möjligtvis finnas nåt samband där...

Chocolate chip cookies

Sätt ugnen på 180 grader

125 g smör
1 dl råsocker
1 ägg
Rör smör och socker krämigt och rör sedan ner ägget.

2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
Rör ned även detta i smeten.

Hacka 100 g valfri choklad och blanda i degen. Forma degen till en rulle och frys i 30 min för att sedan kunna skära cm-tjocka skivor och lägga på bakplåtspappersklädd plåt. Eller skit i det och rulla lagom stora bollar av degen och platta till lite grann på plåten.
Grädda i ca 10 min. Kanske lite längre.
Försvinnande goda! Fråga min man. Han hann äta en, sen var de slut... Ja, så råkar jag ju vara uppvuxen med fyra småsyskon. "Ät fort, annars tar det slut!" var det som gällde hos oss :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar