onsdag 6 februari 2013

Ananaspaj

Det här är ett bakverk som överraskar! Många blir tveksamma när de hör ordet ananaspaj, men, tro mig, den är GOD! Även de som i vanliga fall inte är särskilt förtjusta i ananas blir smått lyriska över den här. Min syster utbrast: "Det här är nog det godaste jag ätit som det inte är choklad i!" Ja, ni hör ju själva :-)

Ananaspaj

Sätt ugnen på 200 grader

Pajdeg

Smält
150 g smör
Blanda detta med
1 dl socker
3 dl mjöl och
1 tsk bakpulver
och tryck ut degen i en pajform.

Fyllning

Blanda ihop
2 dl crème fraiche
1 stor eller två små burkar krossad ananas
1 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker.
Häll fyllningen över den ogräddade pajdegen och grädda i 20-30 min. Om du gör som jag och använder muffinsformar tar det 15-20 min.
Låt svalna och servera med grädde eller glass.
Jummie!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar